* štogod

* * * ex Life Theater

Al Di Meola - vrlo dobra gitara u Novom Sadu

novikorisnik | 20 Novembar, 2006 15:38

Al Di Meola s bendom, SNPUspeo sam da se izvučem iz kuće, noću. Jazz festival traje 4 večeri, nameračio sam se na prvo - toliko snage imam... Svrnuh do kuma, da preskočimo uvod, pa pravac na zvezdu večeri - Al Di Meola.

Ove godine među sponzorima jasno stoji "Pivara Čelarevo" - točeni Lav za 60 dindži. Jeftino pivo je tradicionalna odlika ovog festivala i dobro opravdanje za pojavljivanje i onima koji ne gotive baš nešto te džezeve i džezere :-)

... (bilo bi lepo da dopišem još štogod, no nisam sad raspoložen, ali nek ide ovo...

... edit 20.11. - hajde još malo, iako sam za pivo već rekao ;-)

...

Šta je sad pa tu posebno kad po celi dan konzumiram muziku, dobru muziku (eh, ok, dobru prema nekom određenom ukusu, naravno :-) ???

Jednostavno - raskid s rutinom i direktan susret ... nije tu više kompjuter da se po celi dan bulji i kucka (i što mora i što ne mora)... Srećom, ni fotoaparat nije dorastao zadatku da valjano škljoca nešto poput ovoga, pa je vrlo brzo završio u fioci, u futroli, whatever - i ostade samo muzika. Uh, skoro - navikao sam da po vasceli dan nešto razmišljam, e - samo još to da se utrne ... a to je otprilike ono što jeste koncert - koliko uspe da polupa taj ustaljeno-dosadni tok misli i postavi te uporedo s tim ritmom, melodijama, harmonijama ... uživo sa samim trenutkom.

Al Di Meola je matori lisac, uvaljao je brdo ploča iako se kaže da svira džez... Istina je da taj komercijalni momenat ima svoje zašto - osetio sam to još preslušavajući poznati koncertni album Super gitarskog trija - Petak veče u Frisku - zez u pesmi "Short Tales Of The Black Forest" prikazuje kako to funkcioniše ... kroz promenu teme u nešto potpuno neočekivano.

Tako je bilo i u Novom Sadu - izrazito temperamentna muzika i dobar prenos energije na "hladnu" novosadsku publiku, eh, rekao bih da je vrlo moguće raspaliti ih, samo treba znati kako :-)

Sve u svemu, meni bilo prijatno i poželeh da povremeno ponovim nešto slično ... čujem da su ostalih dana takođe bili odlični koncerti, pa - drago mi je što jeste i što se fine stvari dešavaju, još lepše ako uspeš da se nađeš "tu negde" ;-)

Komentari

Ha?

Ilija Studen | 20/11/2006, 13:19

I šta sad? Pa preskočio si najzanimljivije! ;)

haha

nK | 20/11/2006, 13:47

Nisam preskočio, odslušao sam koncert bez problema, sigurno je bio bolji nego što ću ikada opisati ... hm, da, dopisaću još koji red u post, da "dočaram" atmosferu :-)

evo ...

nK | 20/11/2006, 16:11

... ispravljeno, dodato, kakogod. Muzika se sluša, sve ostalo je prilična zjbancija :-D

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb